А ще терміново рятують набуте/награбоване, намагаючись вберегти хоча б щось. Одним словом, - виживають як можуть.

Ще всесильні вчора, сьогодні «боги» українського політичного Олімпу розпродують майно, яке накопичували роками. Проте, розпродують без публічності, у дуже вузькому колі, звісно ж, – оминаючи податки. По іншому уже не вміють і не можуть. Звичка – друга натура.

Для прикладу, скільки може вартувати колекція хороших вин ? Як стало відомо, один із найпочесніших колекціонерів і найвпливовіших людей Харкова, народний депутат шести скликань поспіль, Олександр Фельдман оцінює власну колекцію у 2 мільйони доларів. У його винних погребах є коньяк Chateau de Bassac 1818, а також вино Chateau Giscours врожаю 1848 року і 5 пляшок вин «Ай-Тодор» князя Голіцина 1895 року. А ще у Фельдмана - палеонтологічна колекція, колекція антикваріату, книг, старовинних монет, листівок, ваз, скульптур окімоно і зброї.

У червні Фельдман вирішив продати колекцію вин. Попри реальну її вартість у 2 мільйони доларів, офіційно Фельдман продає колекцію за 300 тисяч доларів нібито через власну компанію «ФЕЛЬДМАН ФЕМЕЛІ МУЗЕУМ». З цієї суми і будуть сплачені податки до українського бюджету. Решта 1,7 млн. доларів піде Фельдману в кишеню необлікованою готівкою. Мабуть, на чергові продуктові набори виборцям 174 округу у Харківській області. Або на покупку прохідного місця у партійному списку однієї із потужних парламентських партій.

Вічне питання до «вічних нардепів» на державній зарплаті – звідки такі статки? Нардеп з 2002 року, за 20 років «служіння народу» Фельдман змінив низку партій, утримуючись на вершині влади, - «Батьківщина», «Партія Регіонів», «Наш край». У 2014 проголосував за «диктаторські закони Януковича», одного із авторів Акту Незалежності - Левка Лук’яненка – називав «русофобом і антисемітом»… У травні 2022 з «екс-регіоналів» забороненої партії «ОПЗЖ» Фельдман перейшов у депутатську групу «Відновлення України» Столара-Абрамовича.

Популярные статьи сейчас

Телеграмм не может подтвердить личность своего спикера – официальный ответ

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"На старости поумнела, разговаривать стала": хейтеры "заклевали" Аллу Пугачеву по полной

Все новости

Загалом, українського у Фельдмана в душі і серці стільки ж, як у морської свинки – моря. Однак, це не завадило йому з машиніста котельні і водія АТП стати одним із найбагатших людей Сходу України. На сьогодні, окрім політики, Фельдман вирішує насущні питання збереження бізнесу – девелоперського концерну «АВЕК», ринку «Барабашово» у Харкові, численних торгово-розважальних та офісних центрів, а також власних колекцій.

«In vino veritas», - істина у вині, казали древні римляни. У даному випадку, вино для Фельдмана – це ще й великі статки і «фінансова подушка» необлікованого налу. А що там про підтримку держави у час війни ? Хоча, кому війна, а кому … Як казав ще один відомий український бізнесмен, - борги віддають тільки боягузи. Як і сплачують податки…