Є інформація, що три гігантські астероїди: 2012 DK31, 2006 BE55 і 2021 QW нібито в даний час пролітають повз Землю, і вони можуть зіткнутися з нашою планетою, якщо відбудеться зміна траєкторії.

Відповідну інформацію розмістили на порталі "Dailystar"

Відомо, що перший астероїд почав проходити повз нас у понеділок, 1 березня, і все ще перебуває у полі нашого зору. Його ширина становить близько 137 метрів, а його ширина дорівнює висоті 40-поверхового хмарочоса.

Другий почав наближатися до Землі у вівторок, 28 лютого, і є найближчим із трьох. А третій астероїд наблизиться до Землі у п'ятницю, 3 березня, і матиме величезний діаметр.

Усі три астероїди настільки стурбували експертів НАСА, що вони назвали їх потенційно небезпечними. Це означає, що вони можуть завдати серйозної шкоди нашій планеті, якщо траєкторія якимось чином зміниться.

Популярные статьи сейчас

После Вишневого пошли за Краматорском: как продолжают разворовывать средства

Хищение, коррупция и аморальное поведение: Зеленский ответил на петицию об увольнении Бугрова

Бесплатный отдых в Карпатах: украинцы могут насладиться роскошной тишиной за "просто так"

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

Важливо сказати, що будь-якої миті наша Земля може зіткнутися з «невідомим» числом невидимих ​​астероїдів, попередив експерт.

Річард Моіссл, голова відділу планетарного захисту Європейського космічного агентства, сказав: "Астероїди розміром із Челябінський метеор падають на Землю приблизно кожні 50-100 років. Травми, спричинені вибухами у повітрі чи подібними подіями, можна було б запобігти, якби люди були поінформовані. Нові телескопічні дослідження кидають виклик яскравому сонячному світлу та шукають астероїди, що наближаються до Сонця у сутінках".

Таким чином, незважаючи на те, що НАСА стверджує, що зіткнень бути не може, може статися всяке.

Читайте також:

"Янголятко полетіло на небо": у страшному ДТП загинула 15-річна чемпіонка

Готуйте свої гаманці: Укрзалізниця "здирає" в українців останні гроші