В Україні є ймовірність, що до кінця року ціни на бензин можуть сягнути 65 гривень за літр, вважає голова мережі АЗС "Прайм" Дмитро Леушкін. Цей прогноз залежить від того, чи залишаться поточні ціни на нафту на світових ринках стабільними, а місцевий обмінний курс сягне 45 гривень за долар. Подальше знецінення гривні призведе до ще більшого зростання цін на бензин та дизпаливо.

Про це пише «today», посилаючись на думку експертів.

Варто зазначити, що Національний банк України нещодавно запровадив регульований плаваючий курс гривні, при цьому центральний банк відстежує та контролює його коливання.

АЗС Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
АЗС Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Раніше Леушкін попереджав, що ціни на бензин можуть зрости до 70 чи навіть 80 гривень за літр навесні 2024 року, якщо ціни на нафту перевищать 100 доларів за барель на світових ринках. Він припустив, що уряд міг би вжити заходів для запобігання такому підвищенню цін.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Станом на 4 жовтня 2023 року ціна нафти Brent з постачанням у листопаді вперше з вересня опустилася нижче за $87 за барель. Лєушкін припускає, що якщо нафта стабілізується на рівні $85 за барель і курс гривні на міжбанківському ринку поступово падатиме, ціни на паливо можуть почати знижуватися вже до кінця жовтня, впавши темпом 50 копійок до 1 гривні за літр на тиждень.

АЗС. Фото: скриншот YouTube-видео.
АЗС. Фото: скриншот YouTube-видео.

Нині середня ціна бензину А-95 на українських заправках становить близько 55,27 гривень за літр, дизельне паливо коштує близько 55,31 гривень за літр, автогаз – 25,77 гривень за літр. Існують регіональні відмінності у цінах: у Хмельницькій області найдешевший бензин А-95 коштує в середньому 54,43 гривні за літр, а на Хмельниччині також найдоступніше дизельне паливо – у середньому 54,71 гривні за літр. Найменше коштує автогаз у Вінницькій області – у середньому 25,50 грн за літр. Однак ці ціни можуть змінюватись в залежності від розташування в кожному регіоні.

Нагадаємо, "зимовий терор": українців готують до найважчих часів

Раніше «Акценти» повідомляли, жорстко каратимуть: за що оштрафують на 50 тисяч

Як повідомляли «Акценти», масштабна реформа соціальних виплат та пільг: грошей на українців немає