Як повідомляє офіційний сайт, Влад Корольов - генеральний директор проекту Gunzilla games. Олександр (Алекс, Александер) Цоль – його найближчий друг і сподвижник, директор зі стратегії.

Plink, Gamegroove Capital, Blackwood – це також їхні спільні дітища.

Але за цими назвами криється щось більше, ніж проста індустрія відеоігор. На початку березня минулого року Цоль та Корольов втекли з України, кинувши своїх співробітників і так і не дочекавшись своїх господарів із ФСБ, на гроші яких і були відкриті в Києві офіси Blackwood games, Gamegroove Capital, Plink та Gunzilla games Ukraine.

Структура цих юридичних заплутана, розібратися досить важко. Але в усіх є явний російський слід і досить дивно, що українська влада не перешкоджала російському бізнесу проводити явно підривну діяльність у столиці країни.

Gunzilla games Ukraine під ім'ям ТОВ «Ганзіла» зареєстровано у квітні 2020 року у Києві.

Популярні статті зараз

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Неіснуючі борги за газ: "Нафтогаз" розповів, як позбутися вічної проблеми

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Зі статутним капіталом у 1000 гривень, і це при тому, що материнською компанією вказана Gunzilla LLC із США. Втім, нас більше цікавлять бенефіціари всіх цих Gunzill – Александер Цоль та Влад Корольов, які значаться у реєстраційних документах як громадян України. Щодо Корольова це правда, щодо Цоля – ні.

Вже одне це мало б викликати питання хоча б у податкових органів, але їх не було. Не викликало запитань і зміна бенефіціарів ТОВ «Ганзіла» у 2021 році:

Поява в реєстрі двох росіян – Ігоря Івченка та Михайла Акулова – ніяк не вплинула на діяльність Gunzilla games Ukraine.

Не позначилося на Gunzilla games Ukraine, як і на інших проектах Цоля та Корольова – Blackwood games, Gamegroove Capital, Plink – навіть значно очевидніша річ: місце їх розташування.

Адже одне це мало викликати пекучий інтерес уже не просто податківців, а СБУ. Тому що свої офіси Цоль та Корольов розмістили у бізнес-центрі Wonderland (вул.Костянтинівська 68а). Бізнес-центр Wonderland було збудовано якимось Ігорем Беркутом (він же – Ігор Гекко), головою партії «Велика Україна», який розшукується за державну зраду.

Незважаючи на те, що СБУ заявила про його викриття ще в червні 2020 року, Беркут цілком вільно почував себе в країні до кінця березня 2022 року, коли російський бліцкриг провалився, і йому довелося зникати з Києва. Разом із ним зникли і Цоль, і Корольов.

Діяльність Ігоря Беркута, його партії «Велика Україна» та директорів Blackwood games та Gunzilla games Александера Цоля та Влада Корольова, які спрямовували левову частку зароблених грошей на фінансування проектів цієї партії, нікого не хвилювала до березня 2022 року. Та й після, якщо бути об'єктивними.

Усі троє втекли з України після того, як зрозуміли, що російських військ у Києві, які вони готувалися зустрічати, не буде. Яким чином усі вони вибралися з України – не ясно. Але Корольов і Цоль випливли в Німеччині, де вони мають ще один офіс.

Після втечі Корольова та Цоля з України почали випливати документи, що ведуть до російських бенефіціарів їхніх структур. Так, з'явився інвестиційний договір, згідно з яким у зв'язці з GUNZILLA LLC. спливли назви GAMESUP42 LTD та GameGroove Capital.

Також з'явились дані про структуру власників цих компаній. І виявилося, що в них присутні ті самі росіяни – Ігор Івченко та Михайло Акулов, які невідомо де взяли 25 мільйонів доларів для інвестицій у «Ганзилу», що має всього одну тисячу гривень статутного капіталу.

Ось структура власників GameGroove Capital, яка цілком успішно діяла в Україні, у тому самому офісному центрі Wonderland Ігоря Беркута:

Володіють компанією Владислав Корольов (Україна) та Александер Цоль (Німеччина). Як же він тоді проходить у реєстрах як громадянин України, адже подвійне громадянство у нас заборонено?

Але це ще не найцікавіше. Тому що серед документів, що випливли у зв'язку з діяльністю Цоля і Корольова, є інфографіка, яка прояснює структуру володіння такою собі Goodomen Limited, зареєстрованою на Мальті. Прикрито цю компанію ще однією офшорною прокладкою – Hapikonia Company LTD з Кіпрською реєстрацією.

А як співвласник цих офшорок значаться всі наші давні знайомі - Івченко і Акулов через GAMESUP42 LTD і Цоль з Корольовим через GameGroove Capital.

Але ні російським капіталом, ні спонсорством з боку Корольова та Цоля діяльності колаборанта Ігоря Беркута із «Великої України» ніхто не зацікавився.

Як і тим, що свої перші гроші Александер Цоль отримав теж із рук росіян у 2018 році та в досить дивний спосіб. Тоді російська компанія mail.ru запропонувала викупити філію Crytek у Києві. Олександр Цоль представив себе власником Crytek, але зумів замість оформлення угоди з продажу Crytek Київ продати mail.ru частку в зовсім іншій структурі – Blackwood games, попередньо переоформивши співробітників Crytek Kyiv обманним шляхом – нібито для оптимізації податків.

Але й тоді факт входження ринку відеоігор російської компанії ніхто не звернув уваги. За даними, які є у відкритому доступі, росіяни вклали в Александера Цоля не менше 10 мільйонів доларів. Він же зміг відмити для них лише через Gunzilla games щонайменше сорок мільйонів. Скільки при цьому було витрачено на діяльність «Великої України» – невідомо.

Що стосується Gunzilla games Ukraine, то, після втечі його директорів Корольова та Цоля навесні минулого року, проект протримався ще деякий час, а потім звалився – людям просто перестали платити гроші. Остання новина на сайті Gunzilla датується серпнем минулого року:

Схоже, що Цоль та Корольов поховали свої українські проекти, а їхні російські куратори виводять те, що ще можна врятувати, за допомогою Александера Цоля з підприємств, у які ці гроші були вкладені – ще у квітні 2022 року Александер Цоль вирушив до ОАЕ на три місяці, і співробітники Gunzilla games інформують, що протягом цього часу було здійснено мільйонні транзакції з придбання нерухомості в ОАЕ та на розрахункові рахунки російських кофаундерів Gunzilla games та Blackwood games.