Він розповідає про допотопну систему освіти в Україні й рекламує американської-канадську версію правильної вищої освіти.

Серед пропозицій реформатора і заміна принципу обрання Ректорів університетів колективами на обрання лише Наглядовими радами, які призначить Міністерство, точніше сам Вінницький, як відповідальний за вищу освіту.

Щоправда є дві проблеми: Закон про вищу освіту передбачає демократичну процедуру обрання, а зобовʼязання України перед ЄС теж вимагає обрання керівника вишу колективом викладачів і студентів, а не чиновниками МОН.

Цікаво, що цей Вінницький відомий низкою зашкварів ще на посаді керівника секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Це і можливе незаконне збереження громадянства Канади і незаконне працевлаштування та преміювання своєї дружини, яка працювала під його керівництвом.

Принагідно нагадаємо, що кампанія працевлаштування до Урядів Яценюка і Гройсмана громадян інших держав закінчилася повним фіаско. Реформатори із США, Грузії, Франції, Польщі…отримавши громадянство України посідали відповідальні посади, а після звільнення поверталися до своїх країн, оскільки обманули українську владу і не виходили із свого попереднього громадянства.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

З огляду на це, наше видання направило інформаційний запит до Кабінету Міністрів з проханням надати наступну інформацію:

- чи подав заступник Міністра освіти і науки Вінницький Михайло Іванович, який набув громадянство України в 2019 році, документ про припинення громадянства Канади, як це передбачено статею 9 Закону України «Про громадянство»;

- чим завершився розгляд кримінальної справи за приписом НАЗК в 2021 році щодо використання службового становища в інтересах своєї дружини Вінницьким Михайлом Івановичем на посаді керівника секретаріату НАЗЯВО?

Ми переконані, що всі посадовці, особливо іноземці, які вирішили робити карʼєру в Україні, зобовʼязані виконувати законодавство щодо єдиного громадянства.

Бо інакше, буде постійно повторюватися сумна історія, яку український народ сформулював у відомому виразі: