За словами правоохоронців, конфлікт у Хмельницькому між військовим ЗСУ Артуром Ананьєвим та священниками Свято-Покровського Кафедрального собору УПЦ МП, які побили його просто у церкві, стався о 10:20 під час богослужіння, 26-річний чоловік нібито першим розпочав конфлікт з одним із священнослужителів.

Про це заявила речниця УПП в Хмельницькій області Вікторія Тимощук.

"Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу "Євангелія", вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП", - розповіла речниця.

Там також додали, що за фактом побиття військовослужбовця слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священника за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України – "Хуліганство".

Раніше повідомлялося, що у Хмельницькому священники УПЦ Московського патріархату побили добровольця Збройних сил України просто у церкві. Відео опублікував депутат облради Віктор Бурлик.

Популярні статті зараз

Моніторинг посилено: на Житомирщині перевіряють дотримання прав громадян на чисту та доступну воду

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Лилия Ребрик оголила свое тело, приспустив халатик: "На ночь обязательно.."

Все новости

Інцидент стався після того, як військовий запитав: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?".

Після цього священники накинулися на військового. На відео також чути, як деякі прихожани церкви підтримують побиття військового та незаконні дії священнослужителів.

За інформацією депутата, на відео військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. На війні чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.