Ні для кого не секрет, що з початку повномасштабної війни на території України багато жінок з дітьми поїхали за кордон, більшість проживає в Європі. Однак є один цікавий фактор, який говорить про те, що ЄС хоче переманити до себе більше українських сімей. Саме через це демограф вирішив дати роз'яснення ситуації, що склалася.

Відповідну інформацію опублікували на порталі новин «glavcom»

Демограф Елла Лібанова каже, що більшість жінок з України мають вищу освіту, і вони готові працювати за кордоном, оскільки забрали туди своїх дітей. Так, за її словами, після завершення війни багато залежатиме від адаптації українських біженців саме там, де вони зараз є.
Справа в тому, що при дискусії «Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози та виклики для держави» виникала цікава ситуація та директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птахи НАН України Елла Лібанова вирішила висловити свою думку та повідомила, навіщо ЄС переманювати українські родини.

«Ще два роки – і українські діти ходитимуть там до школи, навчають місцеву мову, особливо якщо це польська, і від цього залежить місце возз'єднання сімей після війни – або жінки з дітьми в Україну повернуться, або чоловіки поїдуть до них. І маю визнати, що уряди всіх без винятку європейських країн дуже зацікавлені в тому, щоб це сталося там. Оскільки 70% наших жінок мають вищу освіту, вони молоді, налаштовані працювати, привезли з собою дітей. Їхні чоловіки теж молоді і з вищою освітою», – пояснила демограф.

Крім цього, вона сказала, що найімовірніше населення на території України скорочуватиметься. Так, цілком імовірно, що українці залишали свою рідну країну.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости