У мережі розмістили просто неймовірні кадри, зняті на потужний телескоп імені Джеймса Вебба (JWST). Так, NASA зняло рідкісні кадри Кассіопеї А, яка з'явилася в результаті одного з найсильніших вибухів у Всесвіті. Цей вибух стався ще 340 років тому, проте вчені й досі його досліджують.

Цю інформацію та кадри оприлюднили на порталі новин «ТСН»

Як відомо, Кассіопея А – нова наднова у нашій галактиці. Вчені старанно її вивчають, намагаючись зрозуміти, як можна відтворити життя та смерть гігантської зірки.

«Касіопея А - це найновіша наднова в нашій галактиці. Астрономи ретельно її досліджують, сподіваючись відтворити життя та смерть гігантської зірки з уламків її останнього вибуху. Світло на те, як вибухова загибель гігантських зірок допомагає розсіяти інгредієнти життя по всій галактиці», - повідомляється в мережі.

Крім цього, повідомляється, що велика зірка, яка зникла після спалаху ще 340 років тому, вибухнула через те, що її останнє паливо витратилося, а без ядерного тиску протистояти величезній вазі зірки неможливо. Саме через це її зовнішні шари миттєво впали всередину, що й спричинило справжній колапс – один із найпотужніших вибухів у Всесвіті.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

На даний момент у космосі поширюється газ та пил, які були колись великою зіркою. Так, саме тій, яка вибухнула 340 років тому. Внаслідок того, що пилові уламки цього колишнього гіганта стикаються з міжзоряним пилом, можна бачити неземні та приголомшливі кадри.

Фото: Inverse
Фото: Inverse