Ввечері, 19 квітня, жителі Києва почали повідомляти, що чули звуки вибухів, а у небі було помітне яскраве зарево. Про загадкове явище повідомили жителі кількох районів столиці.

Українські користувачі в соцмережах опублікували свої жартівливі версії того, що могло відбутися в небі над столицею України. Найчастіше у мемах, які публікують українці, фігурує інопланетний космічний апарат.

Щоправда, не завжди автори жартів упевнені, що інопланетяни на стороні українських збройних сил. Про всяк випадок ворожий НЛО “збивають” або відправляють вслід за російським воєнним кораблем.

Пізніше у Київський міські військовій адміністрації повідомили, що яскравий спалах та заграву, яку бачили жителі Києва вночі 19 квітня, були результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. У КМВА зазначили, що жителі столиці дійсно бачили падіння супутника. Повітряну тривогу в регіоні оголосили, щоб уникнути ймовірних жертв через падіння супутника.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Все новости

У коментарі "Суспільному" речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат сказав, що поки не може підтвердити інформацію про падіння супутника.

У свою чергу NASA стверджує, що спалах над Києвом не був падінням його супутника.

Таємничий спалах, який осяяв небо над українською столицею Києвом, викликав багато припущень.

Офіційні особи в Києві заявили, що підозрюють, що це був супутник NASA, який впав на Землю, але американське космічне агентство повідомило BBC, що він все ще перебуває на орбіті.

Українська авіація припустила, що спалах міг бути метеоритом.

Хай там як, військово-повітряні сили, здавалося, були впевнені, що це не було спричинено російським повітряним нападом - подія, надто знайома з моменту вторгнення минулого року.