Через невчасно виявлений вірус герпесу у Львові померла 37-річна жінка з діагнозом герпетичний енцефаліт.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Жінка перехворіла на коронавірус і відчувала себе відносно добре. Але незабаром у неї почала боліти голова, виникло запаморочення, утруднена мова, підвищилася температура. Вона два місяці ходила медичними установами, проте ніхто з лікарів не міг поставити правильний діагноз. Зрештою, збудник захворювання виявили інфекціоністи Львівської інфекційної лікарні. Ним виявився вірус герпесу, який спровокував енцефаліт (запалення мозку).

Що кажуть медики

Лікування почало надто пізно. Місяць медики виборювали життя пацієнтки. Але дива не сталося. Жінка померла від запалення мозку.

"Раніше у пацієнтів з такими діагнозами була 100% смертність. Зараз 80% пацієнтів одужує, але за умови своєчасного лікування", - розповіла завідувачка 4-го діагностичного відділення інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Все новости

За її словами, енцефаліти потребують лікування за спеціальною методикою.

"Згідно з протоколами, лікування енцефаліту потрібно починати тоді, коли тільки є підозра. Якщо аналізи на 3-5 день не підтвердять діагноз, тоді лікування скасовують. Головне, вчасно зупинити хворобу, тому що клітини мозку дуже швидко гинуть. медичну допомогу. Пацієнти, яким своєчасно надають відповідну медичну допомогу, одужують", – зазначає лікар.

За словами інфекціоністів Львівської лікарні, з початку року у них збільшилась кількість пацієнтів із діагнозом енцефаліт (запалення мозку). За 5 місяців 2023 року на лікуванні перебувало 10 пацієнтів, з яких двоє померли. Це пов'язують із пандемією Covid-19, після якої порушується функція імунної системи.

Медики радять: у разі головного болю, підвищеної температури тіла блювання звернутися до інфекційної лікарні, щоб виключити менінгіт або енцефаліт.