Як відомо, є спеціальний закон, який стосується українських біженців у Польщі. Так, кожен уродженець України може отримувати номер PESEL із статусом UKR. Саме це дає тимчасовий захист українським переселенцям у європейській країні, а також доступ до ринку праці та соціальної допомоги.

Про це повідомляється на порталі hvylya

Видання Yavp.pl попереджає, що українські переселенці в Польщі можуть втратити цей статус. Справа в тому, що якщо українець залишить територію Польщі більш ніж на 30 днів, то він втрачає статус UKR.

Для того, щоб дізнатися, чи не забрали номер PESEL, українцю потрібно відвідати портал gov.pl та вибрати розділ Sprawdź swoje dane w rejestrze PESEL.

Перший крок
Перший крок

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Після вибраного розділу з'явиться сторінка авторизації. Цю процедуру можна зробити завдяки довіреному профілю або акаунту в банку.

Другий крок
Другий крок

Як особа увійде в систему, потрібно буде погодитися з правилами і поставити цифровий підпис про угоду.

Третій крок
Третій крок

Як усі ці процедури будуть зроблені, з'явиться вікно, де і можна буде побачити дані реєстру PESEL.

Четвертий крок
Четвертий крок

Варто відзначити особливу увагу на розділ Status Cizoziemca. Якщо навпроти цього пункту стоїть прочерк, то зі статусом UKR все гаразд. Якщо ж прочерку немає, а стоїть щось інше, то необхідно звертатися за додатковою інформацією.