Є дуже цікава та тривожна статистика, яка вказує на те, що у травні 2023 року на території України залишилося лише 29 мільйонів українців. З усіх жителів нашої держави лише до 9.5 мільйонів людей працевлаштовано. Однак якщо говорити про працівників бюджетної сфери, то їхня кількість дорівнює від 6 до 7 мільйонів громадян, які працюють та сплачують податки. Усе це натякає дуже важку демографічну ситуацію.

Про це повідомляється на порталі «obozrevatel», посилаючись на статистику Українського інституту майбутнього.

Повідомляється, що максимум 7 мільйонів українців, які працюють і сплачують податки, нібито тягнуть на собі решту 22 мільйонів громадян нашої країни. Це каже, що саме із податків цих людей виплачуються пенсійні виплати пенсіонерам. Також з цих зборів забезпечуються діти, учні, безробітні тощо.

Населення України у 2023 році
Населення України у 2023 році

Дослідження Українського інституту майбутнього вказує на те, що на території України катастрофічно впав коефіцієнт фертильності – кількість дітей на сім'ю. Це дуже важливо для того, щоб зростала кількість населення. На сьогоднішній день цей коефіцієнт знаходиться на позначці нижче 1, а він має перевищувати рівень 2.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Крім цього, зазначається, що приблизно 9 мільйонів українців виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення Росії.

Украинцы. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинцы. Фото: скриншот YouTube-видео

В Українському інституті майбутнього попереджають, що якщо все триватиме так само, то в нашій державі не буде кому створювати ВВП. Це вказує на те, що пенсіонерів в Україні буде вдвічі більше, ніж трудящих українців.