Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну чимало сімей були змушені тікати від війни, щоб знайти притулок та захист за кордоном. Більшість українських біженців перебуває на території Польщі. Так от дана країна приготувала унікальну можливість для українців побудувати нове життя з перспективами.

Дану інформацію розмістили на сайті новин «novyny.live»

У Мінреінтеграції заявили, що українці у Польщі, які мають тимчасовий захист, мають право на безкоштовне навчання. Так, українські біженці можуть здобути безкоштовно польську освіту.

Зараз йтиметься про навчання у державній поліцеальній школі Польщі. Важливо наголосити, що це стосується лише тих українців, які перебувають під тимчасовим захистом у європейській країні.

Граница с Польшей. Фото: скриншот Youtube
Граница с Польшей. Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Щоб вступити до цієї польської школи, потрібно мати середню та професійну освіту. Вступити туди буде не важко, тому що практично кожен має середню освіту. Навчання триватиме від 1 до 2.5 років, все залежатиме від обраної українцем спеціальності. Навчаться можна як на стаціонарі, так і на заочці.

Як закінчиться навчання, учні складатимуть іспити. При успішній здачі особа отримує професійний диплом, що дасть змогу отримати роботу у Польщі чи в інших країнах ЄС.