Президент України Володимир Зеленський підписав закон, спрямований на спрощення умов погашення споживчих кредитів для переселенців. Інформацію про це поширив перший заступник голови Податкового комітету Ярослав Желєзняк через Телеграм-канал.

У рамках цієї дії Зеленський підписав два законопроекти під номерами 9051 та 9052. Вони спрямовані на обов'язкову реструктуризацію споживчих кредитів для людей, які перебували на територіях, які торкнулися війни (ВПО) під час військового стану та протягом 30 днів після його закінчення.

Таким чином, у період військового стану та протягом 30 днів після нього буде запроваджено механізм обов'язкової реструктуризації кредитів. Цей механізм застосовуватиметься за таких умов:

  • Якщо державна та соціальна матеріальна допомога та/або пенсійне забезпечення благодійної допомоги є єдиним джерелом доходу для позичальника та його сім'ї.
  • Якщо позичальник є батьком чи матір'ю багатодітної сім'ї, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.
  • Якщо позичальник чи член його сім'ї стали інвалідами внаслідок воєнних дій та сукупний дохід позичальника та його сім'ї не перевищує двох мінімальних заробітних плат.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Крім того, позичальники не повинні постійно мешкати на території, де відбуваються бойові дії або терористичні акти. Вони не повинні мати простроченої заборгованості на 23 лютого 2022 року.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Також слід зазначити, що законопроект під номером 9051 забороняє кредиторам та колекторським компаніям вимагати прострочену заборгованість на період воєнного стану та протягом 30 днів після його закінчення.

Законопроект за номером 9052 передбачає звільнення доходів позичальників, отриманих у результаті проведеної реструктуризації, від оподаткування.

Ярослав Железняк також наголосив, що до законодавства України внесено зміни щодо нарахування відсотків за споживчими кредитами під час військового стану.

Скрін посту з Telegram
Скрін посту з Telegram