На полицях супермаркетів по всій Україні можна знайти різноманітні ковбасні вироби, такі як сосиски, сардельки тощо. Однак, вартість цих продуктів може значно змінюватись в залежності від складу та виробника. Експерти завжди радять споживачам бути обережними з дешевими ковбасними виробами, оскільки вони не лише позбавлені користі, але можуть також негативно впливати на здоров'я.

Важливо відзначити, що не лише недорогі продукти можуть містити небезпечні добавки, а й деякі преміальніші бренди, чиї товари значно дорожчі. Однак незабаром українці зможуть розслабитися та не проводити тривалих аналізів складу продуктів. Все завдяки новому законопроекту, який уже було ухвалено Верховною Радою.

Згідно з цим законопроектом, ковбасні вироби, включаючи сосиски, мають відповідати європейським стандартам якості. Крім того, нові норми передбачають забезпечення доступу споживачів до інформації щодо якості різних продуктів. У рамках цього законопроекту також планується створення реєстру харчових добавок, ароматизаторів та харчових ензимів, а також реєстру тверджень про користь здоров'ю. Загальна кількість змін, передбачених законопроектом, становить близько 17, і мета його полягає у суттєвому підвищенні якості харчових продуктів в Україні.

Качественная колбаса. Фото: скриншот Youtube-видео
Качественная колбаса. Фото: скриншот Youtube-видео

Тепер розглянемо кілька рекомендацій від експертів, які допоможуть вам вибрати якісні сосиски:

Популярні статті зараз

Суди двох інстанцій скасували незаконний штраф НБУ щодо ТОВ «Укрфінстандарт», незважаючи на тиск з боку зам голови НБУ Дмитра Олійника

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Олег Скрипка виїхав за кордон і допомагає збирати гроші росіянам

Все новости
  • Зверніть увагу на термін зберігання. Ідеально, якщо свіжі сосиски і термін їх придатності не дуже тривалий (до 30 днів).
  • Колір сосисок і сарделок може змінюватись від блідо-рожевого до сірого. Уникайте яскраво-рожевих чи червоних виробів.
  • Якісна сосиска має бути жорсткою та пружною. Якщо її форма відновлюється за кілька секунд після натискання, це хороша ознака якості.

Також варто звернути увагу на перелік інгредієнтів. Перший інгредієнт є найбільш значущим, оскільки склад упорядковується за зменшенням його вмісту. Також слід враховувати репутацію виробника і віддавати перевагу відомим компаніям з хорошими відгуками.