Військкомати в Україні не можуть відмовитися від вручення повісток на вулицях, бо добровільно до військкомату приходить лише 20% від плану.

Про це розповів керівник Львівського обласного ТЦК Олександр Тищенко.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Він нагадав про те, що прихід до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не є автоматичним відправкою до армії і пояснив, чому необхідні розшуки:

"Якщо не буде цих розшуків, відправки для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою. Прихід до ТЦК – це не автоматичне відправлення до армії", - розповів він.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

"Ті, хто має законні підстави за станом здоров'я або іншими причинами не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії", - зазначив Тищенко. - В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.