Проводиться широкомасштабна боротьба з російськими окупантами і діє режим загальної мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки можуть отримати повістку в будь-якому місці, але існують точні вимоги для її вручення - вона має бути вручена особисто та підтверджена підписом одержувача.

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

Адвокат і ведучий юридичного консалтингу в компанії Nota Group Антон Маринич прокоментував питання про те, чи можуть повістки бути вручені військовозобов'язаним не особисто, а через їхніх родичів. У своїх зауваженнях він пояснив, що законодавство про захист, мобілізаційну підготовку та мобілізацію встановлює чіткі вимоги до форми повістки, місця вручення та кола осіб, які можуть здійснювати вручення. Вручення повісток військовозобов'язаним через родичів не передбачено законом.

Вручення повістки
Вручення повістки

"Постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" № 1487 від 30 грудня 2022 року визначено перелік уповноважених осіб, які можуть вручити повістку. пов'язані такі обов'язки щодо вручення не покладаються", - каже Антон Маринич .

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости