Згідно з недавніми юридичними роз'ясненнями, чоловіки, які виїхали з України в перший день повномасштабної війни або раніше, тепер можуть знайти втіху в тому, що їм не загрожують потенційні штрафи після повернення до країни.

Експерти-правознавці стверджують, що жодних штрафів цим чоловікам очікувати не слід, оскільки на момент їхнього виїзду за кордон не було жодних обмежень щодо мобілізації. Заборона на виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років набула чинності лише після початку вторгнення.

Поки ці люди залишили країну на законних підставах і дотримувалися всіх правил, їхнє повернення не повинно спричинити жодних адміністративних чи кримінальних наслідків. Однак, якщо вони допустили будь-які правопорушення або порушення при перетині кордону, вони все одно можуть бути притягнуті до відповідальності.

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Це рішення юристів покликане підтримати справедливість та захистити права чоловіків, які опинилися за кордоном у цей критичний період. Якщо їхні дії були законними та відповідали встановленим правилам, вони не повинні піддаватися штрафам чи стягненням.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Таким чином, чоловіки, які нині перебувають за межами України, можуть бути впевнені, що вони не зіткнуться з несподіваними наслідками після повернення до країни, якщо дотримуватимуться закону та правил. Вони можуть бути впевнені у своїй безпеці та продовжувати свою діяльність за кордоном, знаючи, що їхні права будуть захищені.