В Україні триває мобілізація з метою формування мобілізаційного резерву та поповнення втрат на фронті. Призиваються призовники віком від 18 до 60 років, зокрема з обмеженими фізичними можливостями. Проте чоловіків з обмеженою фізичною підготовкою до штурмових загонів посилати не будуть, а призначать на посади в армії, які не потребують фізичних навантажень.

Цю інформацію оприлюднили на порталі «RBC»

Повістки, що видаються територіальними призовними пунктами (ТВП), служать різним цілям. Деякі повістки призначені для уточнення повноважень, у той час як інші є наказами про мобілізацію, безпосередньо пов'язані з мобілізаційними зусиллями, що продовжуються. ТЦК відповідає за проведення цього загальнонаціонального заходу, але в законодавстві не зазначено, куди слід вручати повістки. Як правило, повістки надсилаються за місцем проживання призовника, але не всі призовники повідомляють про зміну своїх даних, у тому числі фактичного місця проживання.

Вручення повістки
Вручення повістки

Для оповіщення призовників співробітники почали доставляти повістки у громадських місцях, що перебувають у рамках закону. Проте слід зазначити, що «бойові» повістки у громадських місцях не видаються. Випадки спілкування співробітників ТЦК із громадянами на вулицях були опубліковані у соціальних мережах.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Зусилля з мобілізації спрямовані на мобілізацію всіх придатних та частково придатних чоловіків залежно від потреб на фронті чи тилу. Мета - зміцнення обороноздатності країни та підтримка поточних військових операцій.