За словами адвоката Ростислава Кравця в інтерв'ю ТСН. ua, максимальним покаранням для чоловіків, які незаконно перетнули кордон поза пунктами пропуску під час мобілізації в Україні та залишилися за кордоном, буде адміністративний штраф. Кравець уточнив, що якщо з моменту події минуло більше року, то навіть адміністративного штрафу не буде, оскільки кримінальної відповідальності за такі випадки не передбачено.

«Насправді максимально, що очікує чоловіків за перетин кордону у разі, якщо це сталося поза пунктами пропуску – це адміністративний штраф. Однак, якщо минуло більше року з моменту цієї події, навіть адміністративного штрафу не буде. Жодної кримінальної відповідальності за це не передбачено», - пояснює експерт.

Граница. Фото: Reuters
Граница. Фото: Reuters

Важливо відзначити, що дана інформація стосується згаданої правової бази і може бути змінена або оновлена. Юридичні питання можуть бути складними, тому рекомендується проконсультуватися з кваліфікованим юристом або звернутися до офіційних джерел для отримання найточнішої та найактуальнішої інформації.