Як повідомляє «Хвиля», Верховна Рада ухвалила законопроект про звільнення співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій від військової служби у період мобілізації. Пропоновані зміни спрямовані на внесення змін до статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» для усунення законодавчої неузгодженості, яка наразі зобов'язує призовників Державної служби з надзвичайних ситуацій призиватися на військову службу у період мобілізації.

Однак важливо зазначити, що для того, щоб ці зміни стали законом, законопроект має ще пройти друге читання у Верховній Раді, а потім бути спрямованим на підпис Президенту України Володимиру Зеленському.

Вручення повістки: скрін із мережі
Вручення повістки: скрін із мережі

Мета цієї поправки — розширити список українців, які звільняються від мобілізації, зокрема, торкнувшись співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після повного ухвалення змін ці співробітники будуть звільнені від військового обов'язку під час мобілізації.

Важливо, що на даний момент це дуже важлива процедура, оскільки воєнний стан у нас у країні продовжується, а мобілізація на постійній основі посилюється та модернізується.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости