15 вересня спливає термін дії мораторію Єврокомісії на імпорт українського зерна до країн ЄС. Однак після закінчення мораторію Польща заявила, що не відкриватиме своїх кордонів для експорту українського зерна. Натомість Польща погоджується дозволити транзит українського зерна через свою територію. Про це рішення повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після зустрічі міністрів сільського господарства Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «delo»

Польський уряд стурбований потенційною дестабілізацією своїх ринків та імпортом сільськогосподарської продукції, яка наразі заборонена. Для запобігання такій дестабілізації необхідно буде розробити відповідні механізми та правила до 15 вересня. Якщо цього не буде досягнуто, Польща може в односторонньому порядку запровадити заходи щодо захисту своїх ринків, включаючи обмеження на українську агропродукцію.

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Прем'єр-міністр Моравецький наголосив, що пріоритетом Польщі є захист місцевих фермерів. Будь-який потенційний негативний вплив війни в Україні на польське сільське господарство має бути заблоковано. Рішення та заходи, які вживає Польща, спрямовані на підтримку власних фермерів та захист аграрного сектору країни, а не спрямовані проти українців.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Ситуація наголошує на складностях і викликах у торговельних відносинах між Україною та Європейським Союзом, особливо під час війни в Україні. Позиція Польщі обумовлена ​​її внутрішніми турботами та інтересами щодо захисту свого сільськогосподарського сектору.