Останні два роки в Україні триває повномасштабна війна, що потребує продовження загальної мобілізації у країні. У рамках цієї мобілізації на службу до лав Збройних Сил можуть бути покликані чоловіки-строковики віком від 18 до 60 років. Повістка на військову службу може бути доставлене фізичним особам у будь-якому місці, навіть на пляжі, повідомили в оперативному командуванні «Південь».

У командуванні наголошують, що отримання повістки не повинно розглядатися як покарання. Навпаки, це засіб встановлення зв'язку, підвищення відповідальності громадян та підвищення поінформованості про їхню потенційну роль в обороні країни.

Право доставки повісток мають обласні територіальні центри працевлаштування та соціальної підтримки. Це можна зробити, відвідавши місце проживання особи, перехопивши її шляхом прямування або в інших громадських місцях.

Вручення повістки: скрін із мережі
Вручення повістки: скрін із мережі

Важливо, щоб особи, які отримали повістку, з'явилися до зазначених пунктів збору у встановлений термін. Однак це не обов'язково означає, що їх негайно відправлять на фронт; спочатку це можливо для уточнення даних.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Повістка може бути доставлена посадовими особами, уповноваженими законом на виконання цього обов'язку. Загалом, це частина зусиль щодо забезпечення добре організованої та ефективної стратегії оборони в умовах війни.

Зразок заяви
Зразок заяви