З 1 серпня 2023 року відбудеться істотна зміна щодо громадян України, які проживають за кордоном та отримують матеріальну допомогу як внутрішньо переміщені особи (ВПО). Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак під час національного марафону "Єдині новини".

Про це пише «finance»

Рішення про припинення цих виплат було викликано виявленням значної кількості громадян, які залишили Україну та осіли в зарубіжних країнах, але отримують допомогу як внутрішньо переміщені особи. В результаті з 1 серпня такі особи більше не зможуть отримувати фінансову підтримку, оскільки допомога призначена виключно для тих, хто нині проживає у межах України.

Відповідний указ № 709 від 11 липня 2023 р. стосується різних аспектів підтримки внутрішньо переміщених осіб, уточнюючи, що громадяни, які проживають за кордоном протягом тривалого періоду та перебувають на постійному місці проживання в іншій країні, не претендуватимуть на державну допомогу.

Виплати переселенцям: скрін із мережі
Виплати переселенцям: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Крім того, припинення держпідтримки зачепить і тих українців, які повернулися на колишнє місце постійного проживання.

Щоб громадяни були добре поінформовані про ці зміни, уряд планує поширювати інформацію різними каналами зв'язку, включаючи електронну пошту та телефонні дзвінки.

Прийняття Постанови Кабінету Міністрів № 709 від 11 липня 2023 року є важливим кроком у реформуванні процесу виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з метою більш ефективного вирішення ситуації.