Військовий стан та загальна мобілізація в Україні буде продовжено до 15 листопада, повідомив депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк. Це буде восьме голосування у Верховній Раді за продовження воєнного стану з початку війни з Росією. Нинішній військовий стан та мобілізація закінчуються 18 серпня, а нове продовження заплановано ще на 90 днів.

Цю інформацію оприлюднили на сайті новин «today»

У країні триває процес призову на військову службу, повістки роздають чоловікам призовного віку у різних місцях, включаючи робочі місця, станції метро, ​​торгові центри, блокпости та вулиці. Громадяни призовного віку можуть бути мобілізовані без права відстрочення та незалежно від бойового стажу. Проте особи, які звільнені зі служби або мають проблеми зі здоров'ям, мають можливість пройти ВВК (військово-лікарську комісію) для підтвердження свого статусу.

Мобілізація в Україні: скрін із мережі
Мобілізація в Україні: скрін із мережі

За словами начальника Львівського обласного територіального центру призову Олександра Тищенка, зараз Збройних сил потребують представники всіх армійських спеціальностей, у тому числі піхотинці, танкісти, артилеристи, льотчики та десантники. Кожен навчальний центр має свої специфічні потреби, і люди прямують до відповідних центрів залежно від їхньої спеціальності.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Нові правила обміну валют: як тепер здаватимемо долари

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости