Міністерство економіки України закликає українських жінок-біженців повернутись додому, щоб допомогти відновити фінансове становище країни. В даний час на ринку праці спостерігається гендерна диспропорція, оскільки мільйони громадян, переважно жінки та діти, поїхали за кордон.

Цю інформацію оприлюднили на порталі «today»

Чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну під час воєнного стану. У міністерстві вважають, що якщо біженці, особливо жінки, не повернуться додому і не приєднаються до робочої сили, це може мати негативні наслідки для економіки країни.

За оцінками Bloomberg Economics, ґендерна нерівність на ринку праці може коштувати Україні 10% її річного довоєнного ВВП, що становить близько 20 мільярдів доларів збитків на рік. Заступник міністра економіки наголосила на важливості возз'єднання українських сімей у країні та заохочення жінок з дітьми до повернення до своїх чоловіків та будинків.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Все новости

Для досягнення амбітних планів післявоєнної реконструкції, спрямованих на подвоєння розміру економіки до 2032 року, Україні необхідно заповнити прогалину в 4,5 мільйона робітників та бізнесменів. Уряд розглядає біженців, що повертаються, 60% з яких мають вчені ступені, як потенційних учасників досягнення цієї мети.

Наразі біженці та внутрішньо переміщені особи (ВПО) становлять майже третину 37,3-мільйонного населення України. Іммігранти, які залишаються в країні або повертаються додому, можуть відігравати вирішальну роль у розвитку економіки, тоді як ті, хто перебуває за кордоном, часто знаходять роботу і сплачують податки в країнах, що приймають.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Виконавчий директор monobank наголосив, що саме люди створюють ВВП економіки, і втрата значної кількості розумних людей, особливо жінок, значно ускладнить економічне зростання. Жінки, зокрема, відіграють життєво важливу роль, впливаючи на споживчий попит та рішення про купівлю домогосподарств.