Питання про перегляд пенсійного віку, ймовірно, постане в Україні після закінчення війни. Нині в уряді та парламенті спостерігається небажання офіційно обговорювати такі плани, оскільки це дуже чутлива та непопулярна тема. Однак зрозуміло, що без підвищення пенсійного віку пенсійна система, що діє, може виявитися нестійкою в найближчі роки.

Про це пише «znaj.ua»

Пенсійний вік в Україні вже давно є спірним питанням. Шість років тому його мали підвищити, але натомість зменшили пенсії. Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав Україну підвищити пенсійний вік з 2016 року, але уряд рішуче виступив проти такого кроку через його непопулярність.

В ПФУ заявили о финансировании пенсий. Фото: скрин youtube
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

На даний момент українці все ще можуть вийти на пенсію у віці 60 років із 35-річним стажем та середньою зарплатою, внаслідок чого пенсія становить близько 4300 гривень на місяць. Однак є прогнози, що без змін більше українців у майбутньому будуть змушені виходити на пенсію у віці 63 чи 65 років через підвищення вимог до стажу роботи.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Пенсійний вік у більшості країн Європи вже підвищений, і чоловіки зазвичай виходять на пенсію у 64 роки, а жінки у 63. Питання підвищення пенсійного віку в Україні, швидше за все, залежатиме від різних чинників, зокрема від ситуації на ринку праці, демографії та вимоги міжнародних кредиторів.

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Хоча офіційного рішення ухвалено не було, ясно, що питання про перегляд пенсійного віку буде неминучим у майбутньому, оскільки Україна стикається з проблемами у підтримці своєї пенсійної системи та задоволенні потреб старіючого населення.