Спеціалізована екологічна прокуратура Полтавської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з місцевих товариств. Йому інкримінують порушення встановлених правил використання надр шляхом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України). Про це інформує Полтавська обласна прокуратура.

За даними слідства, упродовж листопада 2019 - липня 2023 років товариство, яким керував чоловік, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, із річки Коломак здійснило видобуток майже 94 тис. кубометрів піску, спричинивши Полтавській територіальній громаді понад 105 млн грн збитків.

Наразі з метою їх відшкодування Державна екологічна інспекція Центрального округу пред’явила до обвинуваченого позовну заяву.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Популярні статті зараз

БФ молодіжної ініціативи «Надія» передав допомогу Державній прикордонній службі України

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Все новости