В річках Сейм та Десна не виявлено перевищень хімічних або високотоксичних компонентів, але зафіксовано забруднення органічного характеру. На цьому наголосив т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович в прямому ефірі телеканалу «Ми Україна».

Крім того, Держекоінспекція спільно зі всіма органами працює щодо збору риби через мор.

«Наразі на Сумщині зібрано майже 10 тонн риби. Злочини фіксуються та розраховується шкода довкіллю. Зареєстровано кримінальне провадження, проводиться розслідування», - зазначив Ігор Зубович.

Нагадаємо, учора в ефірі національного марафону Єдині новини Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець розповів про наслідки забруднення річки Сейм на Сумщині. Міністр також наголосив, що загрози питному водопостачанню населення немає. Адже питні водозабори для населення з річок Сейм та Десна в Чернігівській та Сумській областях не здійснюються. Усі служби на місцях роблять усе, аби населення не постраждало.

Для визначення подальших кроків реагування сьогодні відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Українці відповідатимуть за свої пенсії самі: Денис Шмигаль ошелешив пенсионерів

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Все новости