Зважаючи на все, ставлення до українців та України в Польщі змінюється, причому зсув у громадській думці відбивається у недавніх опитуваннях громадської думки. Ультраправі партії, які раніше були проти допомоги Україні, переживають зниження своєї популярності, про що свідчать результати цих опитувань. Ця зміна відносин є значною і має наслідки як для політичної динаміки, так і для сприйняття українців у Польщі.

Дану інформацію опублікували на сайті «RBC»

Нещодавнє опитування, проведене популярним польським порталом DoRzeczy.pl, вказує на кілька цікавих тенденцій:

Популярність ультраправої партії Конфедерація, яка виступала проти допомоги українцям та Україні, знизилася. Ця партія є частиною правоконсервативного спектру у польській політиці.

Згідно з опитуваннями, все більший відсоток респондентів готовий проголосувати за об'єднану коаліцію, яка зараз перебуває при владі, і яка підтримує Україну. Ця підтримка зросла на 1,6%, порівняно з попередніми опитуваннями.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

українські біженці
українські біженці

Опозиційна «Громадянська коаліція» також зареєструвала підвищення свого рейтингу, що відображає ширші політичні зрушення.

Зміна відносин у Польщі є значною, оскільки вона передбачає зниження підтримки вкрай правих партій, які виступають проти допомоги українцям. Цей зсув може бути зумовлений різними чинниками, включаючи найкраще розуміння важливості допомоги Україні у її боротьбі з російською агресією та усвідомлення потенційних загроз з боку Кремля. Цілком можливо, що зростаюча суспільна підтримка України відображає визнання того, що рішуча відповідь на російську агресію має вирішальне значення для регіональної безпеки.

Як показують результати опитування, дедалі більше поляків визнають важливість допомоги Україні та підтримки її боротьби проти російської окупації. Така зміна суспільних настроїв може мати позитивний вплив на дипломатичні відносини та двосторонню співпрацю між Польщею та Україною.