Наразі термінової потреби в оголошенні нової мобілізації в Україні немає. При цьому існуючий мобілізаційний план залишається невиконаним і Міноборони має намір зберегти нинішні мобілізаційні темпи. Такою інформацією поділився голова Міноборони України Олексій Рєзніков.

Цю новину розмістили на порталі «informator»

Рєзніков заявив, що на даний момент немає критичної ситуації, яка б виправдовувала збільшення мобілізаційного плану. Він також зазначив, що раніше затверджений план мобілізації ще не повністю реалізований, а це означає, що немає потреби ініціювати нову мобілізацію для збільшення чисельності. Правова база, як і раніше, пропонує доступні ресурси.

Хоча Україна і зазнала втрат, Резніков порівняв їх із втратами, завданими Росією, наголосивши, що втрати України значно менші. Однак, враховуючи наявність постраждалих та поранених, існує необхідність відшкодування цих втрат.

Рєзніков уточнив: "Але стверджувати, що ми зараз зіткнулися з критичною ситуацією і потрібно її розширювати – ні, такої ситуації не існує".

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Мобілізація в Україні: скрін із мережі
Мобілізація в Україні: скрін із мережі

Військовий стан та мобілізація в Україні продовжено до 15 листопада. З наближенням осені українцям рекомендується розібратися в умовах призову до Збройних Сил, тим більше що заклик потенційно може включати заклики та відстрочки, починаючи з 1 вересня.

Дебати про посилення мобілізації розгорілися 23 серпня, коли президент України Володимир Зеленський заявив, що військові лідери порадили йому розглянути можливість більш широких зусиль щодо мобілізації у зв'язку з конфліктом. Згодом, 25 серпня, мобілізаційні заходи було посилено в Україні, починаючи з Харківської області. Різні правоохоронні органи, зокрема військові комісії, СБУ та Національна поліція, співпрацювали для посилення мобілізаційних заходів у цій сфері.

Крім того, розглядається можливість перегляду норм, пов'язаних із відстроченням від служби для окремих категорій студентів. Будь-які рішення щодо посилення мобілізації та додаткових заходів щодо збільшення кількості призовників будуть ґрунтуватися на обставинах і потребах, що склалися. Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський підтвердив, що потреби у посиленні мобілізаційних заходів наразі немає.