Українські домогосподарства з низькими доходами мають можливість претендувати на субсидії не лише на газ, воду та електрику, а й на купівлю дров та вугілля. Ця державна допомога надається один раз на рік, йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «focus»

Щоб мати право на субсидію, оцінюється доход сім'ї за попередній календарний рік. Субсидія буде призначена, якщо розрахований середньомісячний сукупний дохід члена домогосподарства не перевищує мінімальної заробітної плати, а також якщо сплачено єдиний внесок на обов'язкове державне соціальне страхування.

Додатково при сплаті єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування хоча б на мінімальному рівні за перший-другий квартал 2023 року може бути призначено субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Для отримання субсидії необхідно подати заяву до Пенсійного фонду, а в деяких випадках надати довідку, яка б підтверджувала, що житло опалюється пічкою або використовується тверде паливо.

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Лилия Ребрик оголила свое тело, приспустив халатик: "На ночь обязательно.."

Все новости

Мінімальний розмір допомоги для однієї субсидованої особи становить:

Одна тонна твердого палива на рік.

Один балон зрідженого нафтового газу на рік.

Проте місцеві органи влади мають право на власний розсуд встановлювати вищі стандарти, що призведе до збільшення обсягу допомоги домогосподарствам, які мають на це право. Ця програма спрямована на надання фінансової допомоги домогосподарствам з обмеженими коштами, забезпечуючи доступ до основних ресурсів опалення.