Уряду України та профільним службам надано два тижні на вирішення питань, пов'язаних з виїздом за кордон громадян, непридатних до військової служби. Ця директива є відповіддю на побоювання та питання щодо особливостей перетину державного кордону особами, визнаними непридатними чи обмежено придатними до військової служби в Україні.

Цю інформацію розмістили на сайті новин «lenta»

Цю директиву президент Володимир Зеленський видав Указом Президента №576/2023. Спеціалізованим службам доручено у зазначений двотижневий термін опрацювати ці питання та підготувати проекти відповідних нормативних правових актів.

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Точний характер змін чи вимог до цих громадян поки не зрозумілий. Це може включати посилення перевірок, коли непридатні особи намагаються виїхати за кордон, або потенційне запровадження заборони на їхню можливість перетинати кордон. Крім того, можуть виникнути нові вимоги, наприклад необхідність отримання додаткових довідок Територіальних центрів призову або Військово-призовних комісій при виїзді з України.

Популярні статті зараз

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Все новости

Більш детальна інформація стане доступною після того, як рішення відповідних служб буде оприлюднено наприкінці двотижневого періоду.