Станом на кінець червня 2023 року Німеччина випередила Польщу за кількістю зареєстрованих українських біженців. У Німеччині зареєстровано близько 1,1 мільйона українських громадян, а в Польщі майже 975 тисяч. Це знаменує собою значний зсув серед біженців: у Польщі з серпня минулого року кількість зареєстрованих біженців скоротилася більш ніж на 350 000, а в Німеччині за той же період кількість зареєстрованих біженців збільшилася більш ніж на 410 000.

Про це пише «ukrayina»

Ці висновки ґрунтуються на дослідженні «Нові тенденції у міграції українських біженців», проведеному міграційною платформою EWL, яке фокусується на працевлаштуванні іноземців, у тому числі українців, у низці країн ЄС.

Дослідження пояснює цю зміну числа біженців кількома чинниками. Українські біженці все частіше вважають за краще їхати до Німеччини через наявність у країні друзів та знайомих, вищих можливостей заробітку та кращих соціальних пільг.

Незважаючи на це зрушення, міграційна платформа припускає, що Польща все ще може конкурувати за утримання українських біженців.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

У доповіді також наголошується на тому, що після завершення війни з Росією значна частина українців може не повернутися до України. За оцінками, від 1,3 до 3,3 мільйонів людей можуть вирішити залишитися за кордоном. Загалом, за оцінками, влітку 2023 року за кордоном проживало близько 5,6-6,7 мільйона українців, що майже на півмільйона більше, ніж на кінець 2022 року.