В Україні розпочалося будівництво 14 будинків для постійного проживання вимушених переселенців, які постраждали від повномасштабної війни в країні. Ці будинки будуються з ініціативи фонду Олени Зеленської "Адреса дитинства" і призначені для прийомних сімей вимушених мігрантів, які виховують п'ятьох і більше дітей.

Про це повідомляє «focus», посилаючись на заяву міністра соцполітики Оксани Жолнович.

До основних особливостей таких будинків можна віднести:

Будинки спроектовані так, щоб бути інклюзивними та доступними. Вони оснащені енергоефективними функціями зниження витрат на комунальні послуги.

Будинки будуть мебльовані, забезпечуючи мешканців основними зручностями.

Популярні статті зараз

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Кожен будинок буде обладнано необхідною побутовою технікою.

Крім того, для підвищення безпеки в кожному будинку буде встановлено підземне модульне бетонне укриття з металевими вибухозахищеними дверима.

Нові будинки для переселенців: скрін з відео
Нові будинки для переселенців: скрін з відео

"Будинки для прийомних сімей - це значна підтримка для тих, хто бере на себе відповідальність і приймає в сім'ю дітей. Ми хочемо, щоб допомога таким сім'ям не була формальною. І саме будівництво таких будинків є одним із ключових напрямків роботи для нашої команди також" , – заявила чиновниця.

У місті Житомирі в рамках програми «Житло для вимушених переселенців (ВПО) та реконструкція звільнених міст в Україні», що фінансується Єврокомісією, планується звести чотири висотні будинки. Ці будинки забезпечать житлом сотні переміщених осіб. Очікується, що їх буде завершено в 2024 році, на будівництво буде виділено 8 мільйонів євро.

Ця ініціатива спрямована на задоволення житлових потреб тих, хто був змушений покинути свої будинки через конфлікт, що триває в Україні, забезпечуючи їм безпечні та комфортні умови життя.