Одностороннє продовження Польщею ембарго на експорт української сільськогосподарської продукції викликало занепокоєння та викликало різку реакцію з боку України. Заступник міністра економіки та торгівлі України Тарас Качка розкритикував дії Польщі, назвавши їх помилковими, незаконними та шкідливими як для польських та українських фермерів, так і для Європейського Союзу (ЄС) загалом.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «agronews»

Качка зазначив, що дії Польщі щодо українського зерна мають ширші наслідки щодо умов вступу України до ЄС. Він припустив, що Польща досягає свого роду «ліберум вето» в Україні без адекватних пояснень та обґрунтувань.

“Нарешті Польща сказала правду щодо українського зерна. Йдеться не про цей сезон, а про умови вступу України до ЄС. Про це дуже чітко заявив міністр аграрної політики Телюс”, – прокоментував він у Facebook.

Україна рішуче виступає проти позиції Польщі щодо цього питання і має намір відстоювати свою позицію. Качка підкреслив, що дії Польщі суперечать духу співробітництва та інтеграції всередині ЄС і завдають шкоди всім сторонам, що беруть участь.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Фактично Польща бореться за liberum veto в Україні без жодних пояснень", - додав він.

Дискусія навколо цього питання також торкнулася готовності та бажання України інтегруватися до ЄС. Деякі люди висловили стурбованість щодо емоційної риторики навколо цього питання. Качка у відповідь наголосив на необхідності конструктивного діалогу і відкинув будь-яку ідею підпорядкування в аграрних питаннях.

"Просте емоційне нав'язування своєї позиції без можливості нормальної розмови це є проблема, яку створив аграрний блок польського уряду. З усією повагою, я хочу нормальної розмови. Те, що пропонується – погодитись на аграрну смирення, бо вам так потрібно. Це нонсенс у будь-якому контексті”, – продовжив Качка.

Також він додав: "Тут скоріше йдеться про нездатність Польщі дотримуватись принципів спільної політики ЄС, якщо це суперечить поточним політичним інтересам місцевих еліт".

Загалом це питання підкреслює напруженість між Україною та Польщею щодо торгівлі сільськогосподарською продукцією та прагнення України до членства в ЄС.

Нагадаємо, що на українців, які залишили країну, чекають серйозні проблеми: покарання неминучі

Раніше «Акценти» повідомляли, про потужний удар у спину від друзів: "Польща заблокує вступ України до ЄС"

Як повідомляли «Акценти», повістки вже вручають навіть пенсіонерам: юрист розповів, що треба знати