Єврокомісія висунула пропозицію продовжити тимчасовий захист для українців, які шукали притулку у Євросоюзі через російську агресію. У разі схвалення продовження діятиме з 4 березня 2024 року по 3 березня 2025 року, пропонуючи постійну підтримку та впевненість більш ніж чотирьом мільйонам осіб, які користуються цим захистом по всьому ЄС.

Про це повідомляється на порталі «gazeta», посилаючись на дані Єврокомісії.

Директиву про тимчасовий захист було активовано ЄС 4 березня 2022 року за одностайною згодою держав-членів і спочатку було продовжено на один рік. Тепер пропозиція Єврокомісії має бути схвалена Радою ЄС.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Відповідно до Директиви про тимчасовий захист бенефіціари отримують доступ до різних прав в ЄС, включаючи право на проживання, роботу, доступ до житла, соціального забезпечення, медичних послуг та інших форм допомоги. Польща, за даними ООН, прийняла найбільшу кількість українських біженців, ухваливши 1,5 мільйона людей. Через повномасштабну російську агресію Україну залишили 6,2 мільйона громадян України, повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Нагадаємо, що буде 20-відсоткова надбавка до пенсії: які українці отримають

Раніше «Акценти» повідомляли, що буде "справедлива індексація": пенсіонери можуть розсувати кишеню ширше. Влада втішила реформою пенсій

Як повідомляли «Акценти», дослідники відкопали могилу дитини-вампіра: сковані ноги та обличчям донизу