Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук запевнила українців, які повертаються додому з-за кордону, що уряд підтримає. Багато українців, які залишили країну через воєнні дії, зараз проживають у країнах Європи та за її межами, де знайшли роботу та стабільність. Однак бажання повернутися до України в деяких є, але вони не впевнені у своїх перспективах щодо повернення.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті «meta»

Щоб вирішити цю проблему, український уряд планує надати підтримку українцям, які повернулися, надавши їм статус внутрішньо переміщених осіб. Цей статус надасть їм право на фінансову допомогу: дорослі отримають дві тисячі гривень, а діти чи люди з обмеженими можливостями – три тисячі гривень.

Виплати: скрін з відео
Виплати: скрін з відео

Хоча ці виплати призначені для допомоги біженцям, що повертаються, важливо зазначити, що вони не будуть надані відразу після перетину кордону. Очікування такої допомоги може тривати близько місяця.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Однак варто зазначити, що багато українців за кордоном не наважуються повертатися виключно заради цієї фінансової підтримки, оскільки вони цінують стабільність, житло, соціальну допомогу, мовні курси та можливості працевлаштування, доступні їм у безпечних країнах Європи. Тому уряду, можливо, доведеться вивчити додаткові стимули, щоби спонукати українців повернутися додому.

Нагадаємо, в Україні відбувається різка зміна цін на картоплю: коли варто робити запаси на зиму

Раніше «Акценти» повідомляли, що ПриватБанк ввів у ступор українців: за будь-яке поповнення карток спишуть 50% коштів.

Як повідомляли «Акценти», без світла та тепла взимку: озвучено список міст, де очікуються труднощі