Під час загальної мобілізації сповіщення про призив часто поширюються різними способами, наприклад, на вулицях або в громадських місцях, рекомендованим листом або просто поміщенням у поштові скриньки. Проте важливо розуміти юридичні наслідки цих методів.

Дану інформацію повідомляють «ФАКТИ»

Відомий юрист і провідний юрисконсульт Антон Маринич розповів, що станеться, якщо хтось проігнорує повідомлення про призов до армії, знайдене у його поштовій скриньці. Він пояснив, що документи, які залишені в поштових скриньках, не вважаються належним методом повідомлення, оскільки, як правило, людина має особисто підписати квитанцію про підтвердження документа.

«Бує, що повістки надходять на пошти за старими адресами реєстрації клієнтів. Тоді або орендарі або нові домовласники повідомляють, що їм прийшли такі документи. Порядки денний у поштові скриньки можуть надсилати, щоб нагадати військовозобов'язаним, що у них є обов'язок навіть без повістки в деяких випадках з'явитися до ТЦК», — пояснює адвокат.

У деяких випадках сповіщення про призив можуть надходити до поштових відділень, особливо для осіб, які мають старі адреси. У цих ситуаціях документи можуть отримати мешканці або нові власники житла, проте неявка до військового комісаріату не тягне за собою правових наслідків.

Популярні статті зараз

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

Характер листа має вирішальне значення визначення дійсності повідомлення. Належним повідомленням вважаються листи на замовлення, що вимагають особистого отримання та підпису в поштовому відділенні. Дійсним способом повідомлення буде вважатися, коли в листі на замовлення вказується, що це повідомлення про заклик на військову службу для конкретної особи і ця особа отримала його особисто. У таких випадках військовий комісаріат має у своєму розпорядженні документи, що підтверджують отримання особою документа.

«Якщо надсилається лист із описом вкладення, де зазначено, що це повістка для конкретної особи, і при цьому людина її особисто отримала, вважаю, що це вважатиметься належним способом оповіщення. Адже у таких випадках військкомат матиме підтвердження (другий екземпляр опису та накладну з трек-номером), що документ отримав саме ця людина», — каже фахівець.

І навпаки, якщо лист просто поміщається до поштової скриньки без необхідності особистого отримання та підпису, немає жодних гарантій, що передбачуваний одержувач справді отримає його. У разі юридичної обов'язки бути у військовий комісаріат при ігноруванні документа немає.

Нагадаємо, що дефіцит в Україні: якими продуктами краще запастися

Раніше «Акценти» повідомляли, комуналка взимку вдвічі дешевша: українці можуть добре заощадити

Як повідомляли «Акценти», стосується всіх, хто має кредити: на яких українців чекає чорна смуга і що готують банки