Укренерго, український державний оператор системи передачі електроенергії, зараз не планує впроваджувати графіки відключень електроенергії. Однак такі графіки вважаються можливими перед поточними проблемами.

Про це пише «politeka»

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький закликав громадян бути готовими до можливих графіків відключення електроенергії. Хоча «Укренерго» не має безпосередніх планів щодо відключення електроенергії, ситуація може змінитися. Порівняно з минулим роком в Україні побільшало об'єктів критичної інфраструктури, у тому числі лікарень, котелень, шкіл, дитячих садків та насосних станцій, що мають автономні джерела енергії. Мета полягає в тому, щоб краще збалансувати систему обмежень аварійного електропостачання, вивчаючи уроки з торішнього досвіду.

Укренерго: скрін з відео
Укренерго: скрін з відео

"Вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краще збалансована з огляду на досвід минулого року", - повідомив Кудрицький.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Кудрицький зазначив, що посилені інфраструктурні об'єкти підвищують стабільність інфраструктури та забезпечують необхідну гнучкість за будь-яких можливих графіків відключення електроенергії. Це означає, що у випадках, коли необхідні обмеження, реагування буде більш організованим.

Проте деякі регіони України, зокрема Київ, Харків, Львів, Хмельницький та Одесу, вважаються проблемнішими з погляду енергетичної інфраструктури. Влітку енергетики не змогли виконати весь необхідний ремонт через значні пошкодження у системі.

блекаути в Україні
блекаути в Україні

"У ДТЕК Дніпропетровської області вже говорили, що потрібно готуватися до відключень по 4-8 годин, я думаю, це оптимістичний прогноз, і сміливо можна готуватися до відключень до 10 години", - прогнозують експерти.

Деякі експерти припустили, що слід підготуватися до можливих відключень електроенергії тривалістю від 4 до 10 годин, оскільки можуть виникнути обмеження щодо пропускної спроможності енергосистеми, а відключення можуть відбутися по всій країні через взаємопов'язаний характер енергосистеми.

Нагадаємо, тижнями без світла та тепла взимку? Українців готують до найважчого сценарію. Від прогнозів підкидає

Раніше «Акценти» повідомляли, що зрадниця Ані Лорак потішає росіян і тепер скаржиться на українців: "Ридала від несправедливості"

Як повідомляли «Акценти», термінова заява від ПФУ: як зміниться субсидії з 1 жовтня