У Національному банку України (НБУ) повідомили, що очікуваний дефіцит електроенергії в опалювальному сезоні 2023/2024 буде значно нижчим, ніж у першому кварталі року. Цією інформацією поділився заступник голови НБУ Олексій Шабан, який заявив, що до кінця 2023 року дефіцит електроенергії очікується на рівні близько 5%. Він зазначив, що дефіцит у першому кварталі року обумовлений атаками Росії на енергетичну інфраструктуру.

Цю інформацію розмістили на сайті «ТСН»

Однак у НБУ також очікують, що можливий негативний вплив на економічну активність через можливий дефіцит електроенергії у четвертому кварталі 2023 року та на початку 2024 року. Шабан зазначив, що приблизно 1,5-2% очікуваного дефіциту можна буде покрити за рахунок імпорту електроенергії.

Світло: скрін з відео
Світло: скрін з відео

Раніше цього року НБУ прогнозував більший вплив на економіку через очікуваний дефіцит електроенергії, який триватиме протягом року. У своєму базовому сценарії НБУ прогнозував ймовірний дефіцит у діапазоні 15-18% на четвертий квартал. Однак за негативного сценарію цей показник міг би досягти 30-33%. Оновлений прогноз передбачає оптимістичніший погляд на ситуацію: очікується, що дефіцит значно скоротиться до кінця 2023 року.

Популярні статті зараз

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Нагадаємо, зрадник Лорак вилазить скрізь і виставляє себе на посміховисько

Раніше «Акценти» повідомляли, графіки відключення від світла: "Укренерго" та ДТЕК приголомшили прогнозом

Як повідомляли «Акценти», пенсії зростуть із Нового року: українцям показали ексклюзивний документ