Пропонований в Україні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, пов'язаних із удосконаленням питань мобілізації, військового обліку, проходження військової служби" включає положення щодо впровадження електронного формату видачі повісток на військову службу.

Ця форма порядку денного буде надіслана громадянам електронною та рекомендованою поштою. Додаткові коментарі щодо цього дав народний депутат Федір Вениславський в інтерв'ю РБК-Україна.

Відповідно до запропонованого законодавства, повістку про повістку можна надіслати військовозобов'язаним електронною поштою. Закон визначає, що співробітники територіальних кадрових центрів та призовних служб мають особисто вручити мобілізаційний документ призовникові.

При цьому непідписаний порядок денний вважається недійсним.

Враховуючи існуючий в Україні електронний облік військовозобов'язаних та призовників, який містить вичерпні ідентифікаційні дані, електронні поштові скриньки є актуальними в контексті військового обліку. Отже, повістки можуть бути передані в електронному вигляді.

Популярні статті зараз

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Вручення повістки на роботі
Вручення повістки на роботі

Ці законодавчі зміни спрямовані на спрощення процесу видачі повісток та запобігання можливим зловживанням. Очікується, що введення електронних повісток виключить можливість військовозобов'язаних або призовників заявляти про її надходження, оскільки повідомлення буде надіслано на їхню зареєстровану адресу електронної пошти.

Важливо відзначити, що законопроект зараз перебуває на обговоренні в парламенті, і його остаточне ухвалення очікується найближчими днями. В Україні продовжуються мобілізаційні заходи: військовозобов'язані підлягають потенційному заклику на службу до Збройних Сил та інших військових формувань.

Вручення повісток, як зазначено у Законі України "Про військовий обов'язок та військову службу", може відбуватися в різних місцях, включаючи житлові приміщення, робочі місця, контрольно-пропускні пункти, громадські місця та громадський транспорт.

Нагадаємо, Злата Огневич обтягла свої "принади" і переплюнула Анастасію Волочкову: там нічого не тріснуло?

Раніше «Акценти» повідомляли, забивайте сумки та мішки, поки є шанс: пішов обвал цін на найважливішу продукцію

Як повідомляли «Акценти», Ксенія Мішина перетворила свого сина на "ляльку": пірсинг в 11 років і фарбоване волосся