В українських професійно-технічних училищах планується впровадження навчання операторів цивільних безпілотників. Цього року така програма буде запущена в семи училищах декількох областей.

За словами заступника міністра освіти з питань цифрового розвитку Дмитра Завгороднього, це пілотний проект, в якому Україні надає допомогу представництво ЄС.

"Викладачі перших закладів навчались за кошти наших партнерів як оператори безпілотників, так і взагалі - як з ними взаємодіяти та як це викладати. Ці заклади вже отримали безпілотники та відповідне матеріальне обладнання... Є інші заклади, які поступово вводять такі курси як у форматі гурткової роботи, так і в форматі підвищення кваліфікації", - сказав Завгородній.

Він відзначив, що ця професія передбачає навички оператора саме цивільних безпілотників та їх використання в різних умовах в різних професіях. Заступник міністра відзначив, що цивільні безпілотники використовуються, зокрема, у будівництві, аграрному секторі, топографії, також у кінематографі та загалом у медіа. Тому в багатьох професіях вводяться такі навички.

При цьому Завгородній відзначив, що найближчим часом в Україні введуть навчання також з управління військовими безпілотниками.

Популярні статті зараз

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

"Навчання на тих же FPV-безпілотниках буде входити в загальноосвітню програму захисту України, і цьому будуть навчати всіх соискателей освіти і в школах, і в установах професійно-технічної освіти, і в коледжах також. Таке буде з вересня", - сказав він.