Так, восени 2022 року Уряд несподівано і невідкладно підтримав подання Міносвіти щодо ліквідації НАЦІОНАЛЬНОГО педагогічного Університету імені Михайла Драгоманова та створення УКРАЇНСЬКОГО державного Університету імені Михайла Драгоманова.

Поповзли різноманітні чутки, але згодом з‘ясувалося, що все вкрай банально і елементарно. Просто у вічного Ректора, 74-річного Віктора Андрющенка завершується черговий другий термін на посаді, і він вже не має право знову її обіймати. Вихід було знайдено такий - провести псевдореорганізацію, змінити назву вузу, а лохам пояснити, що в цьому «новому» вузі старий ректор законно може керувати ще чергові 10 років. Для розуміння цинічності й нахабності такої афери нагадаємо, що по зашкварності ректор Андрющенко поступається хіба що сумновідомим Ківалову та Поплавському. Це й підтримка закону про регіональні мови від Колісніченка-Ківалова, це й здача в аренду приміщень Університету під приватні заклади доньки з колаборантом і нині покійним Журавком, це й плагіатна дисертація Петра Ющенка й засилля кадрів Табачника та пропагандисток «руського міра»…

Чому ж нинішня влада, а це нагадаю МОН і весь склад Уряду проголосували за цю аферу? Бо, як виявилося, головним лобістом ще 10-річного терміну ректорства 74-річного Андрющенка був його зять і за сумісництвом державний секретар Міноборони Костянтин Ващенко. Він зміг зробити каркаломну кар’єру в часи Януковича, створити Інститут із Богословською, завестися квартирами і будинками та й досі залишиться при найсерйозній державній посаді у владі, де вже не має кумізму.

Цікаво, що для унеможливлення маніпуляцій із так званими новими-старими вузами для збереження при владі ректорів, був зареєстрований правильний Законопроект від братів Стефанчуків, Бабака та інших. Проте через певний період і їм були наведені переконливі аргументи, що без «ліквідації» старого Національного педуніверситету імені Драгоманова та його перейменування , педагогічна освіта в Україні загине!

Як інформують депутати, в МОН вже підготовлені документи ледь не на десяток «нових», точніше перейменованих старих вишів, і ректори прикріпили до них вкрай переконливі аргументи.

Популярные статьи сейчас

Снаряды от КНДР больше не поступают в Россию: какая крыса пробежала между диктаторами

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

Помощь для украинцев в мае: кому срочно нужно обратиться с заявлением

Мужчина заявил, что пришел из 2671 года и сделал жуткое предупреждение: это все случится летом

Все новости

Так і живемо: президент розповідає як влада мужньо і героїчно вдень і вночі воюює із російською ордою, а на практиці воно виходить якось трішки не так…