Суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Роман Савчук засудив двох чоловіків до трьох років в’язниці за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Відповідні вироки винесено в один день, 7 лютого. Відповідні дані фігурують у судовому реєстрі України.

У 2022 році обоє чоловіків одержали повістки і пройшли успішно військово-лікарську комісію. Однак в останній момент відмовилися від відправки до військових частин. Причина у кожного з них була різною.

Обвинувачений, який не має постійного місця роботи, пояснив судді: хотів проходити військову службу за контрактом, а не по мобілізації. Натомість на момент розгляду кримінального провадження чоловік не уклав контракт і не звертався до відповідних інстанцій.

Інший обвинувачений у свій захист заявив: за кілька днів до відправки планував оперативне втручання на носі. Але про причин неявки нікого не завчасно повідомив. У подальшому після проведення операції до центру комплектування так і не з’явився.

Обвинувачені визнали вину і щиро розкаялися. При цьому суддя не знайшов підстав, щоб застосувати умовний термін покарання замість реального.

Популярные статьи сейчас

Николай Злочевский продолжает высасывать деньги из Украины: подключил кипрский оффшор

Криптопирамида "DeHealth" тесно переплелась с криминалом: что известно о владельцах Анне Бондаренко и Денисе Цвайге

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

На думку служителя Феміди, злочин, які скоїли чоловіки, має високий ступінь суспільної небезпечності. Адже Україна протистоїть відкритій військовій агресії Росії. І якщо суд призначить більш м’ягке покарання, це призведе до свідомого та відвертого ігнорування повісток іншими чоловіками, які підлягають мобілізації. Відповідно, така ситуація негативно впливає на стан укомплектованості військових частин, а отже і обороноздатності всієї країни, аргументував суддя.

«Покарання за вчинене кримінальне правопорушення гарантує адекватне реагування на загрозу національної безпеки держави», – переконаний суддя.