Важливо повідомити про те, що було проведено спеціальне опитування серед українських біженців, які мешкають на території Європейського Союзу під час війни в Україні. Справа в тому, що третина українців дуже хочуть додому, проте друга половина не бажає залишати території ЄС.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «ukurier»

Неурядова правозахисна європейська організація European Union Agency for Fundamental Rights провела унікальне опитування. Так, фахівці опитали 15 тисяч українських біженців, яким понад 12 років. Важливо наголосити, що це опитування відбувалося виключно в країнах ЄС.

Як показало дослідження, практично половина українців перебуває в пригніченому чи депресивному стані після того, як залишили територію України. Майже 80% опитаних українців зізналися, що мають фінансові труднощі.

Крім цього, за інформацією управління верховного комісара ООН у справах біженців, стало зрозуміло, що на території Європейського Союзу зараз перебуває практично 5 мільйонів українців.

Популярные статьи сейчас

Наладили лакомую схему: как пилят государственные деньги в Вишневом городском совете

Криптопирамида "DeHealth" тесно переплелась с криминалом: что известно о владельцах Анне Бондаренко и Денисе Цвайге

Дела плохи: сколько дронов разрабатывает РФ по сравнению с Украиной

Церковь запрещает: в какие дни нельзя печь Пасхальные куличи, названы благоприятные даты

Все новости

Також великою проблемою для українських біженців є мовний бар'єр, сказав 23% опитаних. Так, діти не хочуть навчатися, а дорослі не можуть знайти роботу через проблеми з мовою.

«59% опитаних платять за житло, проте часто мають ділити зручності, такі як туалет чи кухня. Багатьом не вистачає усамітнення чи тихого місця, де їхні діти могли б навчатися», — повідомляється в опитуванні.

Однак найбільшою і найпоширенішою проблемою залишається нестача грошей, щоб зводити кінці з кінцями.

«З фінансовими проблемами стикається кожен другий респондент віком від 16 років. Опитані повідомили, що «їх сім'ї долають певні чи значні труднощі, щоб звести кінці з кінцями у країні, що приймає. Лише чверть дорослих може покрити свої базові щоденні витрати завдяки роботі. І лише половина дорослих опитаних сказала, що влада допомагає фінансово від часу прибуття», — показує опитування.

Кожна третя жінка каже, що не може піти на роботу в Європі, бо змушена доглядати свою дитину.

Читайте також:

З частиною пенсій доведеться попрощатися: кому обріжуть виплати

Донька Пєскова наглядно показала, за що гинуть чмобіки: шикарна тусовка у Дубаях, елітні бари, тепле море