За її словами, чоловік сподівається відкрити почесне консульство України у Тенерифе та стати почесним консулом, проте дуже любить «русский мир» й просуває проросійські наративи через свою асоціацію. Детальніше читайте у матеріалі.

«Повернення додому до Києва завжди викликало як у мене, так і у моєї донечки тільки позитивні емоції. Хворіючи на астму і працюючи віддалено, я мала можливість відкрити не так давно місце, де я могла бути певний час без гори таблеток і почувати себе здоровою відносно. Сухий клімат на острові Тенерифе, що в Іспанії – ось це місце, де буквально декілька років тому я опинилась на відпочинку і зрозуміла, що я можу бути тут без задухи», - розповіла українка.

Вона зазначила, що початок гарячої фази війни і бомбардувань її рідного Києва застав її разом з донькою якраз на Тенерифе.

«Зараз, сидячи у себе в квартирі на Подолі, відчуття двозначні. Радість повернення до України перекриває зараз біль. Неподалік нещодавно обстріляли росіяни ракетами будинок і там загинула дівчина журналіст. Вічна пам'ять всім загиблим! Наша перемога не викликає у мене ніякого сумніву, однак ціна буде дуже високою і кожен повинен зробити максимально все на своєму особистому фронті заради цієї перемоги. Хочеться, щоб Україна оновилася і щоб при владі не залишились ті покидьки, які кликали «русский мир» і пропагували його всіма методами. Дивлячись новини про окупований Херсон, де колабораціоністи проводять парад «9 травня» під прикриттям російських автоматів, розумієш, що зрадники завжди є і завжди будуть. Така істина. Але чому дивуватися. Ця моральна іржа була закладена цим самим «русским миром» ще з радянських часів», - розповідає далі українка.

Жінка розповіла, як під час відпочинку на Тенерифе познайомилася з українцем, який представився президентом асоціації українців на Канарських островах Андрієм Бліндою.

Популярные статьи сейчас

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

Владимир Манукян: как криминальный авторитет времен Януковича построил бизнес на спекуляции и вымогательстве

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"На старости поумнела, разговаривать стала": хейтеры "заклевали" Аллу Пугачеву по полной

Все новости

«23 лютого, за день до бомбардувань, влаштовував якраз вечірку на «День Защитника Родины», куди запрошував і мене, на що отримав різку відмову. А потім ми дивуємося, як може хтось стати на бік росіян, що вбивають і гвалтують наших людей», - додала вона.

Фото з тої самої вечірки напередодні війни в Україні. Андрій Блінда крайній зліва.

Жінка дивується, як українці можуть ходити на подібні заходи, а також не розуміє, як організації, які називають себе українськими, можуть просувати проросійські наративи за кордоном, адже Росія цинічно вбиває українців кожен день ще з 2014 року.

«Чи відомо українським дипломатичним установам в Іспанії про цю асоціацію? Чи вони знають про таких людей, як Андрій Блінда? І чи вони видавали якісь документи цьому «українцеві» від імені держави, адже сам він заявляє, що має офіційний статус? Сподіваюся, що це лише слова Андрія Блінди», - висловлює надію українка.

Як відомо з Facebook-сторінки організації, ще минулого року, коли Україна сьомий рік боролася з російською агресією, на сторінці організації, президентом якої є Андрій Блінда, публікували дописи з привітанням «С днем Победы», просувалися проросійськи наративи з «Великой Отечественной войной». В одному з дописів йшлося про святкування «9 травня на Червоній площі у центрі країни». Достеменно невідомо, чому на сайті ніби-то української організації Москву вважають центром України.

Допис на сайті організації Андрія Блінди у Facebook.

Крім цього, на сайті організації вітали також з «1 травня», що також є проросійським та радянським наративом, в який Росія намагається повернути Україну ось вже восьмий рік.

Допис на сайті організації Андрія Блінди у Facebook.

Нерідко на сайті організації рекламується заклад «Граф Більярд», де, за словами жінки, зустрічаються «російськомовні» острова Тенерифе.

Допис на сайті організації Андрія Блінди у Facebook.

«Вишенькою ж на торті є автомобіль пана Андрія Блінди, який наліпив на свою іномарку радянський «орден Перемоги», що порушує Закон України про декомунізацію та прославляє «все російське» на восьмому році російсько-української війни. При цьому, з його слів, він ще й сподівається відкрити почесне консульство України у Тенерифе та стати почесним консулом. Чи такі консули потрібні Україні у надскладні часи війни з Росією? Питання риторичне», - переконана жінка.

Автомобіль Андрія Блінди з радянським символом перемоги «Гвардія».

«Сподіваюся Херсон, як і наші інші тимчасово окуповані Росією міста і території повернуться до України і ми позбавимося всього, що затягує нас у прірву російської ями, як і від тих людей, хто нас раз за разом хочуть туди втягнути», - резюмувала українка.