Деякі українські водії можуть отримати дуже серйозний штраф у понад 40 тисяч гривень і навіть втратити права. Це стосується водіїв мопедів — цей вид транспорту більше воліють у районних центрах та селах.

Повідомляється про водія мопеда, якому суд нарахував штраф у розмірі 40800 гривень та позбавив права водіння на 5 років.

Таке суворе покарання було присуджено після того, як водій керував мопедом без відповідної категорії «А1».

Примітно, що реєстрація мопеда є обов'язковою, незалежно від того, чи використовується він для їзди місцевими або державними дорогами.

В Украине может появиться новый штраф. Фото: скриншот Youtube-видео
В Украине может появиться новый штраф. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Управління мопедом передбачає наявність спеціальної категорії водія «А1», а водії, у яких є категорії «В», «С» або «А» не мають на це права. Тим водіям, які порушать цю вимогу закону, загрожують серйозні штрафи, а також втрата права керувати мопедом.

Відповідно до ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування мопедом без категорії «А1» передбачено штраф у розмірі 3400 гривень.

У разі повторного порушення цього правила протягом року, згідно з пунктом 5 цієї статті, водієві загрожує штраф у розмірі 40800 гривень, а також позбавлення права керувати транспортним засобом строком від 5 до 7 років.