В Україні діють правила дорожнього руху, які зобов'язують водіїв гарантувати безпеку всіх пасажирів в автомобілі, включаючи задні сидіння. Це означає, що водії повинні стежити, щоб усі пасажири були пристебнуті ременями безпеки.

Про це повідомили на порталі «thepage»

Невиконання цього правила тягне у себе відповідальність. Водіям заборонено розпочинати рух, якщо хоча б один пасажир відмовляється пристібатися ременем безпеки. Однак у деяких випадках, наприклад, якщо пасажир має інвалідність, що не дозволяє йому пристебнутись ременем безпеки, водій може бути звільнений від цього правила.

Раніше таксисти та інструктори автошкіл були звільнені від обов'язкового пристібання ременя безпеки, але до правил дорожнього руху було внесено зміни.

Полиция выписывает штраф.  Фото: скриншот YouTube-видео
Полиция выписывает штраф. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

При перевезенні дітей, чий зріст менше 145 см, обов'язкове використання спеціального автокрісла. Недотримання цього правила може спричинити складання протоколу про порушення.

Водії повинні пам'ятати про покарання за недотримання правил дорожнього руху. Перше порушення може спричинити штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП штрафи становлять від 2400 до 8500 гривень.

Водії відповідають за те, щоб усі пасажири були пристебнуті ременями безпеки. Порушення цієї вимоги може спричинити накладення штрафів на водія, а не на окремих пасажирів.

Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, водія може бути оштрафовано на 2400 гривень.