У ході нещодавніх експертиз проб бензину А-95, проведених фахівцями Інституту споживчої експертизи, виявлено значне перевищення вмісту сірки, що перевищує допустиму норму більш ніж у 50 разів.

Відповідну інформацію повідомляють українські ЗМІ, посилаючись на дослідження Інституту споживчих експертиз.

Це некондиційне «паливо» продавалося за цінами на бензин, станції, що працюють під брендом КСЕМ. На жаль, це не поодинокий випадок порушення стандартів. Дослідження охопило оцінку 19 мереж АЗС по всій Україні, виявивши відхилення у 6 з них, у тому числі БРСМ-Нафта, У.ГО, АВІАС, БВС, 24/7 та ДНІПРО ОЙЛ ГРУП. Більшість відхилень стосувалася таких критичних чинників, як октанове число, вміст сірки та рівень бензолу.

АЗС. Фото: скриншот YouTube-видео.
АЗС. Фото: скриншот YouTube-видео.

Більше того, ще на шести підприємствах характеристики бензину А-95 перебували в небезпечній близькості до встановлених законом меж. Тільки бензин шести авторитетних брендів – SOCAR, OKKO, WOG, AMIC, PARALLEL та OVIS – стабільно відповідає стандарту Євро-5, забезпечуючи задовільний запас міцності.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Дослідження бензину
Дослідження бензину

У світлі цих висновків експерти наполегливо радять водіям не йти на компроміс щодо якості палива. Є очевидні ознаки того, що поширення контрафактного палива стає серйозною проблемою, як попереджає Інститут оцінки споживачів.

Скріншот публікації у Telegram
Скріншот публікації у Telegram